محمدیه نایین

سعدی:گرچه بنی ادم اعضای یک دیگرند **************ولی بچه های ممتی چیزدیگرند

سعدی:گرچه بنی ادم اعضای یک دیگرند **************ولی بچه های ممتی چیزدیگرند



اصفهان- خبرگزاری مهر: خانه تاریخی صفایی و آسیاب آبی ریگاره محمدیه دو اثر تاریخی در شهرستان نائین در فهرست آثار ملی ثبت شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، خانه تاریخی صفایی از بناهای دوره قاجار به شماره 30129 و آسیاب آبی ریگاره محمدیه شاهکار دوره پیش از اسلام با شماره 29778 در سال جاری در فهرست آثار ملی قرار گرفت.

خانه تاریخی صفایی با 700 مترمربع مساحت با الگوی معماری سنتی کویر بنا شده که شامل حیاط مرکزی، دو ایوان بلند، بادگیر و معماری گودال باغچه‌ای و مصالح به کار رفته در بنا و سازه آن از خشت و نمای بیرونی از آجر است.

آسیاب آبی ریگاره نیز یکی دیگر از شاهکارهای معماری نائین در سال 1384 از دل خاک نمایان شد و این آسیاب آبی دست کنده در عمق 30 متری زمین در نوع خود منحصر به فرد است، اتاقک آسیابان و تنوره (مخزنی است که آب در آن جمع می‌شود) از دیگر بخش‌های این آسیاب محسوب می‌شود.

این بنای تاریخی با استفاده از تکنیک کند در دل زمین کنده شده و هیچ مصالح ساختمانی در آن دیده نمی‌شود آسیاب آبی ریگاره در محمدیه نایین و به طول حداقل 130 متر و عمق 30متر حفر شده  که پس از عبور از راهرو بسیار عمیق و طویل آن با شیب بسیار تند، به محل اصلی آسیاب به صورت چند اتاق و محل آرد کردن گندم‌ها می‌رسد.

این آسیاب آب قنات را در عمق 18 متری و سپس به طرف محوطه اصلی آسیاب و تنوره‌ای که بیش از 12 متر عمق داشته هدایت و در نتیجه آب قنات در عمق 30 متری و با فشار بالا پره‌های چرخ آسیاب را چرخانده و به فعالیت خود ادامه می‌داده است، پس از آن آب را به وسیله سه کانال دیگر به قنات اصلی هدایت می‌نموده‌اند.

بازارچه تاریخی تل عاشقان اصفهان مرمت و بازسازی شد

معاون خدمات شهری شهرداری اصفهان گفت: بازسازی این بازارچه تاریخی شامل خاکبرداری، استحکام بخشی دیوار و ستون‌ها ، ایجاد جرزها ، بازسازی سقف‌ها وکف‌سازی بود.

جعفری افزود: بازسازی این بازارچه تاریخی از شهریور سال گذشته تا کنون یک هزار و 500 میلیون ریال هزینه داشته است.

بازار تاریخی تل عاشقان با 50 مترمربع مساحت دارای 11 دهنه بازار با معماری طاق و چشمه است.

مصالح بکار رفته در این بنا که سال 1380 با شماره 12461 به ثبت آثار ملی رسید، از سنگ لاشه ، آجر و ساروج است.

این بازار اکنون به مرکز تولید و فروش صنایع دستی اختصاص یافته است.

رضا سقائی محمدی

فهرست آثارملی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی